Cursus geld verdienen met YouTube Het vinden van een niche - Geregeld24
Geld verdienen met YouTube
Zo Geregeld
Geld verdienen met YouTube
02/10/2023
3 min
0

Geld verdienen met YouTube: Het vinden van een niche!

02/10/2023
3 min
0

Wie wil dat nou niet?

Vanuit je luie stoel geld verdienen terwijl je slaapt. Geld verdienen met Youtube is zeker mogelijk maar zoals alles zal je er eerst tijd (en soms geld) in moeten steken om succesvol te worden, tenzij je het grootste geheim ontrafelt en het trucje snel doorhebt.

Het vinden van een niche

Natuurlijk kijken mensen niet naar lage kwaliteit video’s of een vervelende stem waarbij je in slaap valt. We hebben de focus van een pinda en klikken direct weg wanneer we niet worden aangespoord om te blijven kijken. Dus interessante onderwerpen en redelijk goede video’s zijn een must. Maar hoe zit het dan met die niche?

De eerste uitdaging

Het vinden van een goede niche is de eerste grote uitdaging die je niet mag je onderschatten. Natuurlijk kun je eerst een YouTube-kanaal opzetten om te leren hoe het allemaal werkt zonder er veel geld in te investeren. Maar ik ben ervan overtuigd (en velen met me) dat het vinden van de juiste niche grotendeels bepalend is voor je succes. Je video’s verbeteren kan altijd nog, maar je niche veranderen wordt lastiger omdat je dan veelal beter een nieuw kanaal kan starten. Wees niet bang om veel tijd te steken in het vinden van een goede niche. Vergelijk het met het starten van een bedrijf. Je start ook geen nieuwe kapperszaak in een winkelcentrum waar al vier kappers gevestigd zijn. Zo is het ook met YouTube.

Maar er zijn al zoveel YouTube kanalen

Inderdaad, en daar moet jij de zoektocht naar een goede niche met potentie starten. Vaak hebben we in het begin oogkleppen op en kiezen we een niche die we leuk vinden en bij ons past. De vraag is of deze twee dingen wel toepasbaar zijn. Ik zou willen zeggen: Wil je nou geld verdienen? Of wil je iets doen wat je leuk vindt maar geld kost? Aan jou de keuze ook al is het niet zo zwart-wit als ik hier suggereer. Er zijn genoeg kanalen die wel deze combinatie hebben. Ik wil je alleen behoeden voor een verkeerde start.

Kies GEEN verzadigde niche

Veel mensen starten in Celebrity, Space en Car-niches maar die zijn veelal verzadigd. De grote kanalen hebben het daar voor het zeggen en daar is lastig tussen te komen. Ook Formule 1 en sport zijn niches waar naast de claims die je kan verwachten, het ook lastig is tussen te komen. Hetzelfde geldt voor muziekkanalen.

Kleinere kanalen als voorbeeld

Focus je dus op kleinere kanalen die het de laatste maanden goed doen en potentie hebben. Laat je niet gek maken door de grote bedragen die mensen via YouTube verdienen. Zoek naar iets unieks. Een uniek format, een unieke stijl of een uniek publiek die bereid is om jou te volgen en je video’s te bekijken. 

Wie of wat volg jij zelf op YouTube?

Stel jezelf de vraag: Welk soort onderwerpen en personen volg jij op YouTube, op welke kanalen ben je geabonneerd en waarom. Mr. Beast is een voorbeeld van succes. Maar hij is niet begonnen voor het grote geld. Hij is gestart vanuit passie en de drang om de beste video’s van deze planeet te maken. Wanneer je geïnteresseerd bent in dit artikel weet je waarschijnlijk wel over wie ik het heb.

Hieronder een voorbeeldvideo van Mr. Beast.

Passie én geld verdienen

Je kan dus ook je passie verenigen met geld verdienen. En dat kan zelfs zonder dat je zelf in beeld bent. Daar start bij jou de zoektocht als je geld wilt verdienen met YouTube. Ben jij bereid om net zoveel te leren dan Mr. Beast? 

De meeste mensen worden namelijk NIET succesvol met YouTube. Het is namelijk een continu leerproces waarbij je telkens details verbetert om uiteindelijk je doel te behalen. Dus formuleer eerst je doel. 

Een mooie opdracht!

Wat is jouw doel? Dus nog voordat je een niche hebt gekozen maak je een overzicht van hetgeen je wilt bereiken. Maak hiervan een duidelijke lijst. Je doelen kun je later altijd bijstellen maar geven je wel een duidelijke richting waar je naartoe wilt. Dus wat wil jij met YouTube bereiken, en heb je er alles voor over om succesvol te worden en bakken met geld te verdienen via YouTube? Dan gaat je dat zeker lukken.

De zoektocht

Ga daarna aan de slag met het vinden van de juiste niche. Op YouTube en internet zijn enorm veel niches en ideeën te vinden. Zoek een niche met potentie om de kans op succes te vergroten. Wil je hiervoor liever een cursus volgen? 

Online cursus geld verdienen op YouTube

Online zijn er meerdere Cash Cow cursussen te vinden waar je leert hoe het moet. En nogmaals, daarvoor hoef je niet je gezicht in de video’s te laten zien, tenzij je dat natuurlijk leuk vindt en je nieuwe format wordt.

 

Reacties
Categorieën