Betrapt, huiswerk door AI gemaakt
07 februari 2023 

Betrapt, huiswerk door AI gemaakt

Het kan je niet zijn ontgaan. ChatGPT is in staat om het huiswerk van je kinderen te maken. Voor leraren wordt het steeds moeilijker om te bepalen of de leerling het huiswerk heeft gemaakt, of dat AI dit heeft gedaan. Maar nu is er een tool die in staat is onderscheid te maken tussen AI en een mens. Hoe?

Herkenbare patronen

De tool van Chat GPT zelf heeft geleerd (en leert nog steeds) patronen herkennen door telkens twee artikelen van mens en AI over hetzelfde onderwerp te lezen. Zo leert AI steeds beter of teksten zijn gegenereerd door een robot of mens.

Mensen maken fouten

Mensen gebruiken nou eenmaal verschillende schrijfstijlen, korte en lange zinnen maar maken ook spel- en grammaticale fouten. Mensen gebruiken ook verschillende woordkeuzen hetgeen de opsporingstool herkent. Zo is de tool steeds beter in staat om het verschil tussen zelf gemaakt huiswerk, of huiswerk dat via AI is gemaakt te herkennen.

> Bekijk meer over AI en de mogelijkheden

Bekijk ook: > Chat GPT voor Universiteiten!


Over de schrijver
Mijn naam is Meindert Zomer, register makelaar taxateur en eigenaar van Geregeld24. Geregeld24 is hét platform voor consument en bedrijf. Allerlei dagelijkse zaken en informatie is hier te vinden op het gebied van economie, makelaardij, verhuizen, artificial intelligence, robots, muziek en nog veel meer! Voel je vrij om een reactie te plaatsen maar houd het wel netjes.
Reactie plaatsen