Answer the Public Inzicht in zoekopdrachten en vragen van gebruikers - Geregeld24
Marketing
Zo Geregeld
Marketing
02/07/2023
1 min
0

Answer the Public: Zoekopdrachten en vragen gebruikers

02/07/2023
1 min
0

Answer the Public is een zoekwoord-onderzoek tool die de zoekopdrachten visualiseert van gebruikers die zoeken via de bekende zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Het biedt een grafische weergave van zoekvragen, suggesties en zoekwoorden gerelateerd aan een bepaald onderwerp. Hiermee kun je inzicht krijgen in de zoekopdrachten en vragen van je doelgroep, wat je helpt bij het optimaliseren van je website, zoekmachine-optimalisatie en inhoudsstrategie.

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is een proces waarbij bedrijven onderzoeken welke zoekwoorden en uitdrukkingen relevant zijn voor hun producten, diensten of branche. Dit onderzoek helpt bedrijven bij het bepalen van welke zoekwoorden ze moeten richten in hun zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine-advertising (SEA) strategieën.

Concurrentie analyse

Hierbij is de concurrentie ook vanzelfsprekend belangrijk. Je zou kunnen overwegen de drie grootste concurrenten te analyseren en te onderzoeken met welke zoekwoorden ze het beste scoren. Daarnaast is het belangrijk om feedback van bezoekers te krijgen, met welk zoekwoord of welke zoekwoorden zijn ze de zoektocht begonnen en geëindigd. 

Tijdens een zoekwoordenonderzoek wordt gekeken naar de zoekvolumes van specifieke zoekwoorden en uitdrukkingen, de concurrentie voor deze zoekwoorden en de mogelijke kwaliteit van de verkeer dat wordt verwacht als gevolg van het richten op die zoekwoorden.

Waardevolle zoekwoorden

Het doel van een zoekwoordenonderzoek is om bedrijven te helpen bepalen welke zoekwoorden het meest waardevol zijn voor hun SEO- en SEA-strategieën, zodat ze gerichter en effectiever kunnen investeren in hun online marketing-inspanningen. 

Voordelen Answer the Public

  • Inzicht in zoekopdrachten en vragen van gebruikers
  • Helpt bij het ontwikkelen van een effectieve zoekmachine-optimalisatie en inhoudsstrategie
  • Visualisatie van gegevens maakt het makkelijker te begrijpen en te analyseren

Nadelen Answer the Public 

  • Sommige resultaten kunnen irrelevant zijn voor specifieke onderwerpen
  • De tool is beperkt tot Engelstalige zoekresultaten
  • Betaalde versie nodig voor uitgebreidere zoekwoord-onderzoek functies.

In het algemeen biedt Answer the Public een waardevolle tool voor marketeers, content creators en SEO-specialisten die op zoek zijn naar inzicht in zoekopdrachten en vragen van gebruikers. De website is makkelijk en snel toegankelijk voor gebruikers.

> Bekijk ook: Wat zijn de meest gangbare marketingvormen?


Reacties
Categorieën