Access virus Ti2 Synthesizer module - Geregeld24
Synthesizers en modules
Zo Geregeld
Synthesizers en modules
02/10/2023
1 min
0

Acces Virus Ti2 Soundmodule - Het neusje van de zalm!

02/10/2023
1 min
0

De Access Virus TI2 is een veelgeprezen virtuele analoge synthesizermodule, uitgebracht door het Duitse bedrijf Access Music. Het is de opvolger van de populaire Virus TI-module en biedt een reeks nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een krachtiger processor, verbeterde geluidskwaliteit en een verhoogd polyfoon aantal.

  • Geluidsengine: De Virus TI2 heeft een veelzijdige geluidsengine, die een breed scala aan analoge en digitale klanken produceert. Het heeft ook een aantal nieuwe geluiden, waaronder nieuwe lagen, filters en effecten.
  • Polyfonie: De Virus TI2 biedt een verhoogd polyfoon aantal van 128 stemmen, wat betekent dat het in staat is om veel meer geluiden tegelijkertijd te produceren zonder enig verlies aan kwaliteit.
  • Gebruiksgemak: De Virus TI2 heeft een overzichtelijke interface met veel knoppen en faders voor directe toegang tot de meest gebruikte functies. Het beschikt ook over een heldere OLED-scherm, waarop je de presets en andere instellingen gemakkelijk kunt bekijken en wijzigen. 
  • Aansluitingen: De Virus TI2 heeft een breed scala aan aansluitingen, waaronder MIDI, USB, audio-uitgangen en -ingangen, en een hoofdtelefoonuitgang. Hiermee kun je de module eenvoudig integreren in de studio- of live-setup.
  • Software: De Virus TI2 wordt geleverd met een uitgebreide softwarebibliotheek met presets, samples en effecten. Het biedt ook de mogelijkheid om je eigen presets te creëren en te bewaren.
  • Connectie: Deze soundmodule is via USB rechtstreeks via Logic, Cubase of andere DAWs te bedienen. Zoek de de mogelijkheden en specs even op internet.

Ik heb hem zelf ook

Jaren geleden heb ik deze module tweedehands ergens in het Noorden van Nederland dichtbij de grens gekocht. Ik kan me nog herinneren dat ik via Duitsland ben gereden omdat de navigatie aangaf dat deze weg korter was. Eenmaal thuisgekomen de module aangesloten en veel gebruikt. Dikke bassen en vette geluiden maar ook geluiden waar je helemaal niets mee kan. Zelf heb ik er een 19" rack bijgekocht maar veel mensen gebruiken hem als desktop model. Ook is er een model met toetsen wanneer je hier behoefte aan hebt.

Overweeg je er eentje aan te schaffen?

Mocht je er eentje aan willen schaffen is het slim om eerst de geluiden op Youtube te beluisteren. Deze geven je een goede eerste indruk. Zelf kan ik me niet voorstellen dat ik deze module nog ooit weg doe maar dat heb ik wel vaker gezegd!

Demovideo met sounds

De demo video van de Ti2 hieronder is van Jack Murray.

Samengevat

De Access Virus TI2 biedt een uitgebreide set van veelzijdige klanken, geavanceerde functies en een gebruiksvriendelijke interface. Het is een populair instrument onder muzikanten en producers en wordt vaak gebruikt in een breed scala aan muziekstijlen. 


Reacties
Categorieën