Aarden: Verbind je met de aarde en haal de stress uit je hoofd - Geregeld24
Gezondheid en welzijn
Zo Geregeld
Gezondheid en welzijn
03/23/2023
9 min
0

Aarden: Verbind je met de aarde en haal de stress uit je hoofd

03/23/2023
9 min
0

Aarden, ook wel bekend als "gronden" of "earthing", is een eenvoudige maar effectieve manier om je te verbinden met de aarde en stress uit je hoofd te halen. Het is een praktijk die al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele geneeswijzen en spiritualiteit, en een manier om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Wat is aarden?

Aarden of gronden houdt in dat je fysiek contact maakt met de aarde, of het nu gaat om het lopen op blote voeten op gras of aarde, het liggen op het strand of het werken in de tuin. Door direct contact te maken met de aarde, wordt het natuurlijke elektromagnetische veld van de aarde overgedragen op ons lichaam. Dit elektromagnetische veld bevat negatief geladen ionen die helpen om positieve ladingen in ons lichaam te neutraliseren, wat kan leiden tot een vermindering van ontstekingen en stress in het lichaam.

Hoe werkt aarden?

Ons lichaam heeft een natuurlijke elektrische lading, ook wel bio-elektriciteit genoemd. Dit wordt geproduceerd door de elektrische activiteit van onze cellen en zenuwstelsel. Door contact te maken met de aarde, kunnen we deze bio-elektriciteit in balans brengen. Dit komt omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft die gemakkelijk door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Deze elektronen hebben een antioxiderende werking en helpen om vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren, wat kan leiden tot een vermindering van ontstekingen en stress.

Moeite met ontspannen en je gedachten stopzetten?

Ontspannen, je gedachten stopzetten en 's avonds in slaap vallen kan soms een uitdaging zijn. Maar er is een oplossing! In slechts 45 minuten helpt Taoleraar Alex van Galen je om de energiekanalen in je benen te openen, waardoor stress en negatieve emoties uit je lichaam kunnen stromen. Dit kan een verbazingwekkend effect hebben en talloze mensen hebben hier al baat bij gehad. Als je op zoek bent naar een oplossing, dan is de Mini-Workshop "JEZELF AARDEN" wellicht iets voor jou. > Klik hier voor meer informatie!

Volg de Mini Workshop JEZELF AARDEN. Stress laten wegvloeien en jezelf opladen met energie uit de aarde.

Wat zijn de voordelen van aarden? 

Aarden kan vele voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn. Aarden kan helpen om stress en angst te verminderen, ontstekingen te verminderen, de slaap te verbeteren en het immuunsysteem te versterken. Het kan ook de bloedcirculatie en de stemming verbeteren en pijn verlichten. Door fysiek contact te maken met de aarde, kunnen we ons lichaam helpen in balans te brengen en ons welzijn te bevorderen.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen van aarden.

Vermindering van ontstekingen

Ontstekingen zijn een belangrijke oorzaak van vele chronische aandoeningen, waaronder hartziekten, diabetes en kanker. Aarden kan helpen ontstekingen te verminderen door het verminderen van vrije radicalen in het lichaam en het ondersteunen van het immuunsysteem. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die ontstaan door stress, vervuiling en andere factoren en die ontstekingen kunnen veroorzaken. Door contact te maken met de aarde, kunnen we negatief geladen ionen opnemen die helpen om deze vrije radicalen te neutraliseren. Het immuunsysteem kan dan beter functioneren omdat het minder belast wordt door ontstekingsreacties.

Daarnaast kan aarden ook de bloedstroom verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Dit komt omdat een goede bloedstroom helpt bij het transporteren van voedingsstoffen en zuurstof naar weefsels en organen, waardoor ze beter kunnen functioneren. Ook kan een goede bloedstroom helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en toxines uit het lichaam. 

Door regelmatig te aarden en bijvoorbeeld te lopen op blote voeten in de natuur, kan je lichaam deze voordelen ervaren en bijdragen aan een betere algehele gezondheid. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat aarden geen vervanging is voor medische behandeling en advies van een gekwalificeerde professional.

Verbetering van de slaap

Aarden kan helpen om de slaap te verbeteren door het circadiaanse ritme van het lichaam te reguleren. Dit is het natuurlijke ritme van het lichaam dat wordt gereguleerd door licht en donker. Door contact te maken met de aarde, kunnen we ons lichaam helpen om dit ritme beter te volgen en daardoor een betere nachtrust te krijgen. 

Er zijn verschillende manieren waarop aarden kan bijdragen aan een betere nachtrust:

  • Regulering van het circadiaanse ritme: Zoals hierboven vermeld, kan aarden helpen om het natuurlijke ritme van het lichaam te reguleren. Dit kan leiden tot een verbetering van de slaap, omdat ons lichaam beter in staat is om te herkennen wanneer het tijd is om te slapen en wakker te worden.
  • Vermindering van stress en angst: Zoals ook hierboven vermeld, kan aarden helpen om stress en angst te verminderen door het cortisolniveau in ons lichaam te verlagen. Dit kan leiden tot een diepere en meer ontspannen slaap.
  • Verbetering van de bloedcirculatie: Aarden kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, wat op zijn beurt kan helpen om de slaap te verbeteren. Dit komt omdat een goede bloedcirculatie belangrijk is voor een goede zuurstoftoevoer naar de organen en weefsels in ons lichaam, waaronder de hersenen. Een betere zuurstoftoevoer kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.
  • Vermindering van elektromagnetische straling: Elektromagnetische straling kan interfereren met de slaap. Door aarding kan deze straling worden geneutraliseerd, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en langer te slapen.

Door regelmatig te aarden kan je de kwaliteit van je slaap verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn.

Vermindering van stress en angst

Aarden kan helpen om stress en angst te verminderen door het cortisolniveau in ons lichaam te verlagen. Cortisol is een stresshormoon dat wordt geproduceerd wanneer we gestrest zijn. Door contact te maken met de aarde, kunnen we de bio-elektriciteit in ons lichaam in balans brengen en de spanning in ons zenuwstelsel verminderen, wat kan helpen om ons ontspannen en kalm te voelen.

  • Loop op blote voeten buiten: Ga naar buiten en loop op blote voeten op het gras of de aarde. Dit zal je helpen om direct contact te maken met de aarde en de elektronen op te nemen die kunnen helpen om stress te verminderen.
  • Gebruik een aardingsmat: Er zijn speciale matten verkrijgbaar die je kunt gebruiken om te aarden terwijl je binnen bent. Deze matten hebben een geleidende laag die verbonden is met een aardingsstekker die je in een stopcontact steekt.
  • Ga wandelen in de natuur: Ga wandelen in de natuur en geniet van het contact met de aarde, bomen en planten. Dit kan je helpen om stress te verminderen en je weer in contact te brengen met de natuurlijke wereld om je heen.
  • Doe yoga of meditatie buiten: Probeer yoga of meditatie te beoefenen in de buitenlucht. Dit kan helpen om je te concentreren op je ademhaling en je in staat stellen om te ontspannen terwijl je tegelijkertijd contact maakt met de aarde.
  • Gebruik aardende producten: Er zijn verschillende aardende producten verkrijgbaar, zoals aardingsarmbanden of aardingskussens. Deze producten zijn bedoeld om te helpen bij het verminderen van stress en angst door direct contact te maken met de aarde.

Bovendien kan aarden helpen om de hartslag te verlagen en de bloeddruk te reguleren, waardoor we ons rustiger en meer ontspannen voelen. Dit kan op zijn beurt helpen om angstgevoelens te verminderen. 

Daarnaast kan aarden ook helpen om onze geest te kalmeren en ons te verbinden met de natuurlijke wereld om ons heen. Door ons te concentreren op onze ademhaling en ons te omringen met de rustgevende energie van de aarde, kunnen we ons meer gegrond voelen en minder overweldigd door angstige gedachten en gevoelens. Het kan ook helpen om ons te herinneren aan de grotere context van het leven en ons te helpen perspectief te krijgen op onze zorgen en problemen.

Versterking van het immuunsysteem

Aarden kan het immuunsysteem versterken door de productie van witte bloedcellen te stimuleren. Witte bloedcellen zijn belangrijk voor het bestrijden van infecties en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

Aarden kan ons immuunsysteem verbeteren door ontstekingen te verminderen, stress te verminderen en vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren. Ontstekingen en stress kunnen het immuunsysteem verzwakken, terwijl vrije radicalen schade kunnen veroorzaken aan onze cellen en DNA en het immuunsysteem kunnen verstoren. Door te aarden en de vrije elektronen van de aarde op te nemen, kunnen we ons lichaam helpen om deze negatieve effecten te verminderen en ons immuunsysteem te ondersteunen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat aarden kan helpen om ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in het "Journal of Inflammation Research" geeft aan dat aarden kan helpen om ontstekingen te verminderen door de niveaus van bepaalde ontstekingsmarkers in het bloed te verlagen. Een andere studie gepubliceerd in het "Journal of Alternative and Complementary Medicine" geeft aan dat aarden kan helpen om de immuunrespons te verbeteren door het aantal witte bloedcellen te verhogen.

Verbetering van de bloedcirculatie

Aarden kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verbeteren. Dit kan helpen om de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen te verbeteren en de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Dit komt omdat het elektromagnetische veld van de aarde onze bloedvaten kan helpen ontspannen, waardoor de bloedstroom verbetert. Door contact te maken met de aarde, kunnen we de negatieve ladingen in ons lichaam neutraliseren en de balans herstellen, wat kan bijdragen aan een betere doorbloeding.

Bovendien kan aarden ook helpen om de bloeddruk te verlagen, waardoor de bloedcirculatie verbetert. Hoge bloeddruk kan leiden tot een slechte doorbloeding en kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Door te aarden, kunnen we ons lichaam helpen om de bloeddruk te reguleren en de bloedvaten te ontspannen, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd.

Aarden kan ook helpen om de ontsteking in ons lichaam te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere doorbloeding. Ontstekingen zijn een belangrijke oorzaak van vele chronische aandoeningen, waaronder hartziekten. Aarden kan helpen om ontstekingen te verminderen door de vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren en het immuunsysteem te ondersteunen. Hierdoor kan de bloedcirculatie worden verbeterd en kunnen de gezondheid en het welzijn worden bevorderd.

Verlichting van pijn

Aarden kan helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van het herstel van spieren en weefsels na een blessure of operatie. Aarden kan helpen bij het verlichten van pijn omdat het ontstekingen kan verminderen. Ontstekingen zijn een belangrijke oorzaak van pijn in het lichaam. Wanneer we ontstekingen verminderen door te aarden, kan dit helpen om de pijn te verminderen.

Daarnaast kan aarden ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen beter naar de getroffen gebieden te transporteren en afvalstoffen effectiever af te voeren. Dit kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen. Bovendien kan aarden ook helpen om de spieren te ontspannen en de stress in het lichaam te verminderen. Dit kan op zijn beurt ook helpen bij het verminderen van pijn.

Verbetering van de stemming

Aarden kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gevoel van welzijn en tevredenheid.

Aarden kan ons helpen bij het verbeteren van onze stemming omdat het ons kan helpen om stress te verminderen en het cortisolniveau in ons lichaam te verlagen. Cortisol is een hormoon dat wordt geproduceerd als reactie op stress en kan leiden tot gevoelens van angst, prikkelbaarheid en depressie. Door contact te maken met de aarde en de vrije elektronen op te nemen, kan het lichaam zich ontspannen en de aanmaak van cortisol verminderen, waardoor we ons rustiger en meer ontspannen voelen.

Daarnaast kan aarden ook helpen om de aanmaak van serotonine te bevorderen. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij het reguleren van de stemming en het gevoel van welzijn. Door de blootstelling aan de natuurlijke elektromagnetische velden van de aarde, kunnen we ons lichaam helpen om meer serotonine aan te maken, wat kan bijdragen aan een verbeterde stemming.

Bovendien kan aarden ook helpen om ons in contact te brengen met de natuur, wat kan bijdragen aan een gevoel van verbondenheid en rust. Dit kan ons helpen om ons meer ontspannen, kalm en tevreden te voelen, wat kan bijdragen aan een verbeterde stemming.

Tot slot

Al met al kan aarden een eenvoudige en effectieve manier zijn om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Of je nu op blote voeten op het gras loopt, op het strand gaat liggen of gewoon tijd doorbrengt in de natuur, het kan helpen om je te verbinden met de aarde en stress uit je hoofd te halen. 

Taoleraar Alex van Galen

Heb je moeite om te ontspannen, je gedachten stop te zetten en 's avonds in slaap te vallen? Deze populaire miniworkshop is voor talloze mensen een echte doorbraak: In 45 minuten helpt Taoleraar Alex van Galen je om energiekanalen in je benen te openen, waardoor stress en negatieve emoties uit je lichaam weg kunnen stromen. Het effect is verbazingwekkend.

> Ga naar Miniworkshop "JEZELF AARDEN" 

Boek "Moeiteloos Ontwaken" van Alex van Galen al gezien?

"Moeiteloos ontwaken" is een revolutionair boek dat je inzicht geeft in de kracht van aarden en hoe je dit kan toepassen om een gezonder, meer gebalanceerd leven te leiden. Het boek biedt praktische technieken en oefeningen die je helpen om te ontspannen, beter te slapen, je immuunsysteem te versterken en pijn te verminderen. Met dit boek kan iedereen leren hoe ze hun energiebalans kunnen herstellen en volledig kunnen ontwaken in het huidige moment. Ontdek de kracht van aarden en begin vandaag nog aan jouw reis naar moeiteloos ontwaken.


Mini Workshop "JEZELF AARDEN"

Volg de Mini Workshop JEZELF AARDEN. Stress laten wegvloeien en jezelf opladen met energie uit de aarde.

Gezondheid

Misschien ook interessant!

> Verbeter je fysieke en mentale gezondheid met Qigong

Boost je energie met eenvoudige Qigong


Reacties
Categorieën